Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-09@02:47:01 GMT

ایجاد ایستگاه هواشناسی دریایی در حوضه دریاچه ارومیه

تاریخ انتشار: ۱۶ اردیبهشت ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۱۹۶۶۵۲

مدیر دفتر استانی ستاد احیای دریاچه ارومیه در آذربایجان غربی از ایجاد ایستگاه هواشناسی دریایی در کشور برای اولین بار در حوضه دریاچه ارومیه خبرداد.

فرهاد سرخوش در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنادر خصوص وضعیت پروژه های سازمان هواشناسی استان در طرح احیای دریاچه ارومیه، با بیان اینکه امسال برای اولین بار 6 ایستگاه هواشناسی در حوزه دریاچه ارومیه مستقر می شود افزود: در این راستا پنج میلیارد و 650 میلیون تومان برای استقرار این شش ایستگاه به هواشناسی استان تزریق می شود که از این مبلغ یک میلیارد تومان اختصاص داده شده و مابقی اعتبار طی روزهای آتی تزریق می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: از این 6 ایستگاه،2 ایستگاه دریایی ثابت و سیار، 2 ایستگاه کشاورزی ثابت بین مزارع و 2 ایستگاه هواشناسی نیز در نقاط مختلف مستقر می شود که منحصر به فرد و مجهز هستند.از طریق این ایستگاه های هواشناسی میزان بارش های هر منطقه و گرد و غبار در شهرها و حوزه دریاچه ارومیه سنجش و منابع آبی از طریق آن مدیریت و نیز اصلاح الگوی کشت بخش کشاورزی در ۹ شهر حوزه دریاچه ارومیه مدیریت می شود.

وی هدف از طرح پایش هواشناسی حوضه دریاچه ارومیه را برخط و آنلاین نمودن داده‌ها و اطلاعات هواشناسی در حوضه دریاچه ارومیه عنوان کرد و افزود: همچنین افزایش کمی و کیفی داده های هواشناسی در راستای کمک به مدیریت و تصمیم گیری مسئولان از اهداف این طرح است.

مدیر دفتر استانی ستاد احیای دریاچه ارومیه در آذربایجان غربی با اشاره به تعهدات پروژه پایش هواشناسی حوضه دریاچه ارومیه تصریح کرد: خرید نصب و راه اندازی تعداد 2 ایستگاه خودکارهواشناسی سینوپتیک، 2 ایستگاه خودکار هواشناسی کشاورزی ، 1 ایستگاه اقلیم شناسی، 1 ایستگاه هواشناسی دریایی (شامل ایستگاه هواشناسی و سنجش پارامترهای آب دریا) ، 2 ایستگاه هواشناسی کشاورزی (جهت نصب در مزرعه که قابلیت تجزیه به دو قسمت سیار و ثابت را داشته باشد)، یک سیستم سنجش تابش اشعه های فرابنفش و شبکه باران سنجی به تعداد 5 ایستگاه باران سنج دیتالاگرازجمله فعالیتهای درحال اجرای در راستای احیای دریاچه ارومیه است.

سرخوش در ادامه گفت: برآورد تعداد ایستگاه‌ها مورد نیازو نوع ایستگاه و تجهیزات مورد نیاز در حوضه دریاچه ارومیه و آماده نمودن اسناد مناقصه مربوطه از دیگر اقدامات انجام شده اداره کل هواشناسی استان در راستای احیای دریاچه ارومیه است.

مدیر دفتر استانی ستاد احیای دریاچه ارومیه در آذربایجان غربی با اشاره به طرح اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری آذربایجان غربی درخصوص احیای دریاچه ارومیه افزود: طرح شناسائی کانون های تولید ریزگرد و تثبیت آنها (خارج از دریاچه ارومیه) با پیشرفت فیزیکی 54 درصد و با مجموع اعتبارات مصوب بیش از 32میلیارد و 321 میلیون تومان که از این میزان 17 میلیارد و 650 میلیون تومان تخصیص یافته در راستای احیای دریاچه ارومیه درحال انجام است.

وی با اشاره به اهداف طرح تصریح کرد: مکان یابی کانون‌های تولید گرد و غبار و جانمایی پروژه ها و اقدامات بیولوژیکی و بیومکانیکی در راستای ایجاد پوشش گیاهی برای مقابله با بیابان زایی و غبار و ریز گرد نمکی از اهداف طرح مزبور است.

سرخوش با اشاره به اقدامات انجام شده توسط اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری آذربایجان غربی در راستای احیای دریاچه افزود: مقابله با بیابان زایی در قالب پروژه ساماندهی چرا در سطح 200 هزار هکتار از سامانه های عرفی حاشیه دریاچه ارومیه، مدیریت و کنترل هرزاب توام با بذر کاری شامل پروژه های کنترل فارو-پیتینگ و هلالی‌های آبگیر در سطح 2600 هکتار، مدیریت و احیای گززارهای طبیعی حاشیه دریاچه ارومیه در سطح 300 هکتار، عملیات نهال کاری در سطح 300 هکتار از نوع گونه های شور گز در حاشیه دریاچه ارومیه، عملیات قرق در سطح 322 هکتار همراه با توزیع جو علوفه ای رایگان، پروژه توانمند سازی جوامع محلی در سطح 15000 هکتار در راستای تغییر معیشت و مدیریت پایدار بخش از اقدامات این اداره کل در سال 93 بوده است.

مدیردفتر استانی ستاد احیای دریاچه ارومیه درآذربایجان غربی با اشاره به اقدامات سال گذشته درجهت احیای دریاچه ادامه داد: نهال کاری همراه با تولید نهال در سطح 127 هکتار در حاشیه دریاچه ارومیه،بوته کاری همراه با تولید بوته در سطح 940هکتار در حاشیه دریاچه ارومیه،اصلاح گززار های طبیعی در سطح 138 هکتار، قرق در سطح 3410 هکتار مراتع حاشیه و طرح های اجرا شده حاشیه دریاچه ارومیه، احداث و نگهداری ایستگاه های پایش و فرسایش در یک ایستگاه وپکیج هواشناسی در چهار ایستگاه، اجرای روشهای نوین مقابله با فرسایش بادی و گرد وغبار در سطح 10 هکتار، آبیاری و مراقبت سنواتی- 940 هکتاربخش از اقداات اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اذربایجان غربی بوده است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۱۹۶۶۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خشک شدن دریاچه ارومیه چالش جدی در شهرستان شبستر است

به گزارش خبرگزاری مهر، پویش بزرگ انتخاباتی خبرگزاری مهر با عنوان «با مهر انتخاب کنیم؛ کارآمدی و شایسته گزینی» تلاش دارد با آماده کردن بستری مناسب برای معرفی داوطلبان نمایندگان دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی، گامی در جهت کمک به مردم برای انتخاب اصلح و برگزاری پرشور انتخابات بردارد.

«حسین غیاثی» از حوزه انتخابیه شبستر به پویش بزرگ انتخاباتی خبرگزاری مهر با عنوان «با مهر انتخاب کنیم؛ کارآمدی و شایسته گزینی» پیوست. متن گفت‌وگوی وی با خبرگزاری مهر را در ادامه می‌خوانید:

در مجلس آینده تقسیم بندی حزبی و سیاسی را چگونه پیش بینی می‌کنید؟

من به طور مستقل وارد انتخابات شده‌ام، خط قرمز من مردم و نظام جمهوری اسلامی است که برای رفاه مردم و بهتر نمودن شرایط معیشتی مردم تلاش خواهم نمود.

مهم‌ترین موضوعی که با توجه به حوزه تخصصی شما باید بیشتر در مجلس آینده مورد توجه قرار بگیرد، چیست؟

مهمترین موضوع مبحث اقتصاد و معیشت مردم است. اقتصاد و معیشت رابطه مستقیمی با افرایش یا کاهش ازدواج و طلاق، استرس و آرامش، پیشگیری و درمان بیماری، بداخلاقی و شلوغی و کاهش، مراجعات به دادگاه‌ها دارد.

راه حل در تقویت تولید است (تولید در هر بخش کشاورزی و صنعت و دامپروری و …) رونق تولید با رونق صادرات محصولات غیرنفتی رابطه مستقیم دارد. برای بهبود صادرات باید موانع را برداریم که عمده ترین آن رفع تعهدات ارزی صادر گنندگان می‌باشد که متأسفانه تیشه به ریشه صادرات و تولید وارد کرده است.

اولویت شما در مجلس آینده برای حضور در کدام کمیسیون خواهد بود؟

اولویت من با توجه به شغل اکثریت اهالی کمیسیون کشاورزی یا کمسیون صنایع خواهد بود.

مهمترین چالش استان را چه می‌دانید و برای حل آنچه راه‌کاری دارید؟

۱. خشک شدن دریاچه ارومیه
۲. کیفیت پایین خدمات بهداشت و درمان
۳. جاده‌های مواصلاتی
۴. مشکلات کم آبی در حوزه شرب و کشاورزی

کد خبر 6099508

دیگر خبرها

  • ۱۱۰ میلیون مترمکعب آب سد مهاباد به سمت دریاچه ارومیه رهاسازی شد
  • افزایش ۲۰ سانتی‌متری تراز دریاچه ارومیه
  • افزایش حجم آب دریاچه ارومیه به ۲.۵ میلیارد مترمکعب
  • خشک شدن دریاچه ارومیه چالش جدی در شهرستان شبستر است
  • وضعیت مخازن سد حوضه‌های آبریز دریاچه ارومیه و ارس
  • تراز آبی دریاچه ارومیه ۱۵ سانتی‌متر افزایش یافت
  • تراز دریاچه ارومیه به ۱۲۷۰.۶۰ متر رسید/لزوم تغییر الگوی کشت
  • دریاچه ارومیه برای تثبیت وضعیت به ۶ میلیارد متر مکعب آب نیاز دارد
  • دریاچه ارومیه برای تثبیت وضعیت به ۶ میلیارد مترمکعب آب نیاز دارد
  • تالاب گرده‌قیت نقده بعد از ۲۵ سال احیا شد